Roergebakken kalkoen met spitskool en gember
2014-12-15- Keuken:Oosters
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Roergebakken kalkoen met spitskool en gember
Ingredienten
• ½ theelepel citroensap
• 1 eetlepel droge sherry
• 100 gram kalkoenfilet
• ½ kleine, gele paprika
• ½ teentje knoflook peper, zout
• ½ theelepel sambal oelek
• 1 eetlepel sojasaus
• 250 gram spitskool
• 1 cm verse gemberwortel Pancoating (webshop)
Bereidingswijze
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn. Maak een marinade van de gemberwortel, de sherry, de sojasaus, de sambal en het citroensap. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Marineer het vlees 1 uur in de koelkast in het mengsel. Maak de spitskool schoon en snijd de spitskool in repen. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Verwarm de pancoating in een wok of braadpan en roerbak hierin de kalkoen in enkele minuten bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak het gerecht in 8 minuten verder gaar. Maak het gerecht op smaak met peper en zout. Lekker met rijst.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.