Ratatouille
2014-09-21- Keuken:Frans
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Een andere bereiding voor Ratatouille.
Ingredienten
• ½ aubergine
• 50 gram champignons
• ½ courgette
• ½ gepelde tomaten
• ½ grote ui of bosuitjes
• 1 teentje knoflook of knoflookpoeder
• ½ rode paprika
• 1 takje tijm of tl tijmpoeder
Bereidingswijze
De courgette in kleine blokjes of schijfjes snijden. De aubergine eerst schillen en daarna ook in blokjes of schijfjes snijden. De rode paprika in reepjes snijden. Ui snipperen. Champignons halveren. Het blik gepelde tomaten in een hapjespan doen op hoog vuur. Voeg de gesneden courgette, de paprika, de ui en aubergine toe en roer dit op hoog vuur gedurende 3 minuten stevig door elkaar. Niet aan laten branden! Voeg de knoflook toe. Zout en peper naar smaak. Tenslotte de tijm toevoegen. Gerecht op een laag vuur 15 minuten laten garen. Af en toe roeren of omscheppen. Heerlijk bij gevulde paprika en vleestomaat of gewoon lekker bij een gegrild tartaartje, biefstuk of mootje kabeljauw.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.