Provencaalse gemberkip
2014-10-03- Keuken:Frans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Geavanceerd
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 60m
Een lekkere Provencaalse gemberkip.
Ingredienten
• 5 basilicumblaadjes
• ¼ eetlepel(s) droge sherry
• ½ eetlepel(s) fijngehakte verse gember
• 100 gram kipfilet, zonder vel
• 0,75 dl kippenbouillon (opkikker)
• 1½ teentje knoflook
• Pancoating (webshop)
• ½ eetlepel(s) sojasaus
• 187,50 gram tomaten
• ¼ ui, grof gehakt
• ½ eetlepel(s) vloeibare zoetstof
• ½ theelepel(s) zout
• Peper
Bereidingswijze
Snijd de kip in stukken en leg ze in een grote schaal met de sojasaus, sherry, zout en peper. Meng dit goed. Laat het mengsel 30 minuten in de koelkast staan. Laat de kip uitlekken en verwijder de overtollige marinade. Verwarm een wok tot hij goed heet is. Bak de kip tot deze goudbruin is. Reduceer de warmte tot medium en laat de kip nog 5 minuten bakken tot hij aan alle kanten goed bruin is. Haal de kip uit de wok en laat deze uitlekken in een vergiet. Zet de wok weer op de warmtebron (met pancoating) en voeg de knoflook, gember, ui, peper en zout toe, roerbak dit ca. 2 minuten. Reduceer de warmte en laat nog 3 minuten bakken of tot de uien glazig zijn. Voeg de tomaten en bouillon toe. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en doe de kip terug in de wok, zet de warmtebron laag. Laat het geheel 5 minuten pruttelen tot de kip goed gaar is. Voeg de basilicum, zoetstof, peper en zout toe en laat dit nog 2 minuten koken. Lekker met pasta en haricots verts.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.