Preischotel ham en kaas
2014-07-23- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een heerlijk preischotel ham en kaas.
Ingredienten
• 1 ei
• 100 gram gekookte aardappels
• 50 gram hamreepjes julienne(ah)
• 1 eetlepel magere melk
• 1 eetlepel Parmezaanse kaas
• 3 bos(jes) prei
• 3 mespunt(jes) st moret linesse bieslook en ui
• 1 theelepel zout
Bereidingswijze
Maak de pei schoon en snijd deze in stukjes van ongeveer een cm. dik. Kook ze beetgaar met een theelepel zout. Klop een ei los met wat magere melk en voeg daar de hamreepjes aan toe. Doe de preiringen in een vuurvaste ovenschaal en giet het ei/ham mengsel hierover. Bestrooien met wat Parmezaanse kaas en dan ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden. Tot slot nog even onder de grill voor een lekker bruin korstje. De 100 gr. gekookte aardappel in plakjes snijden en eventueel heel dun besmeren met wat st moret linesse. Heerlijk!!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.