Pittige stamppot met raapsteeltjes, ham en gebakken appel
2014-12-16- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 35m
Een lekkere variant stamppot: Pittige stamppot met raapsteeltjes, ham en gebakken appel.
Ingredienten
• 100 gram aardappelen
• ½ appel
• ½ gedroogd chilipepertje
• 50 gram gekookte ham
• 50 gram gerookte ham
• 3/10 dl magere melk
• Pancoating (webshop)
• 200 gram raapsteeltjes
• Zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout gaar. Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen. Snijd de raapstelen wat kleiner. Snijd de gekookte en gerookte ham in reepjes of blokjes. Verwijder eventueel van de pepertjes de pitjes en verkruimel de pepertjes. Schil de appel en boor het klokhuis er uit. Snijd de appel in plakken. Maak van de gare aardappelen met hete melk een puree. Bak de plakken appel in de pancoating bruin. Meng de raapsteeltjes en de ham door de puree en maak dit pittig op smaak met het chilipepertje en zout. Leg de plakken appel er op.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.