Penne met tonijn
2014-07-19- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een lekkere Penne met tonijn. Heerlijk met Parmezaanse kaas erbij!
Ingredienten
• 100 gram (al gekookte) volkoren penne
• ½ doosje champignons
• ½ teentje knoflook, uitgeperst
• 3 lente-uitjes in grove stukken gesneden
• Pancoating (webshop)
• Peper
• ½ rode paprika
• ½ eetlepel tomatenpuree
• 1 ½ dl tomatensap
• 100 gram tonijn in water, uit blik, uitgelekt
Bereidingswijze
Verhit de pancoating in de pan en fruit hierin de champignons, knoflook en paprika. Roer de tomatenpuree erdoor en vervolgens het tomatensap (peper naar smaak). Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het mengsel zachtjes koken. Kook de pasta in een pan met gezouten water beetgaar. Voeg de tonijn toe aan de saus wanneer de pasta bijna gaar is. Warm de saus op laag vuur goed door. Roer de lente-uitjes erdoor. Giet de pasta af, doe hem in een voorverwarmde schaal en giet de saus erover. Alles goed mengen en direct serveren. Eventueel met een klein beetje Parmezaanse of 20+ kaas. Hmmm lekker!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.