Palet gezond met tuinkruidendip
2014-10-30- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Een bijzonder lekker vegetarisch gerecht: palet gezond met tuinkruidendip.
Ingredienten
• ¼ bakje kerstomaten
• 1½ bosuitjes
• 62,50 gram broccoli
• 62,50 gram champignons
• ½ eetlepel citroensap
• ¼ teentje knoflook
• ¾ eetlepel magere melk of karnemelk
• ¼ dl magere yoghurt
• 25 gram slankie fris & romig tuinkruiden
• ½ stengel bleekselderij
Bereidingswijze
Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli 2 minuten, giet deze af en spoel er koud water over. Borstel of veeg de champignons schoon, breng ze aan de kook met water en citroensap. Giet ze meteen af als ze koken en spoel er koud water over. Snijd de bleekselderij in stukken. Snijd het loof van de bosuitjes in langere stukken en snipper de uitjes. Verdeel de groenten over een schaal. Meng de ingrediënten voor de dip met geperste knoflook en gehakte bosui. Serveer deze tuinkruidendip bij de groentesoorten.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.