Pakketje van kabeljauw en aardappel
2014-12-08- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Een heerlijke ovengerecht. Pakketje van kabeljauw en aardappel.
Ingredienten
• Knoflook
• Provinciaalse kruiden
• Sambal
• 50 gram aardappel
• Citroensap
• ½ grote prei
• 87,50 gram kabeljauwfilet
• 12,50 gram kalkoenfilet (vleeswaren)
• Tijm
• 100 ml tomatensaus
• 25 ml witte wijn
• Zout en peper
Bereidingswijze
Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden. Prei in ringen snijden. Spreid twee grote stukken alufolie uit en leg de plakjes aardappel en prei erop. Bestrooi met peper en zout. Roer tomatensaus met wijn en tijm door elkaar en voeg evt. naar smaak knoflook, sambal en provinciaalse kruiden toe. Schenk de saus over de aardappelschijfjes en prei. Snijd de kabeljauw zo dat er per persoon één stuk filet is, wrijf ze in met peper & zout en citroensap. Leg de kabeljauw op het bedje van aardappel en prei. Verdeel de plakjes kalkoenfilet over de kabeljauw en vouw de pakketjes dicht. Pakketjes op de bakplaat in voorverwarmde oven van 225 graden Celcius in ongeveer 30 minuten gaar laten worden.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.