Overheerlijke bloemkoolschotel
2014-12-30- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een heerlijke ovengerecht: Overheerlijke bloemkoolschotel
Ingredienten
• ½ stuk bloemkool of een halve bloemkool en een stronk broccoli
• ½ doosje champignons
• 100 gram gekookte aardappels
• 65 gram gekookte ham in reepjes
• 25 gram geraspte Slankie 20+ kaas
• 10 gram kookroomlight
• ½ eetlepel mosterd (Kuhne heeft suikervrije)
• Peper + zout
• ½ stuk ui, gesnipperd
Bereidingswijze
Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in gezouten water net gaar. Kook ook de hele aardappels (eventueel in schil) in zout water net gaar. Bak intussen met wat Pancoating de ui glazig en voeg vervolgens de champignons toe. Eventueel kleine scheutjes water toevoegen om mooi bruin te bakken. Na 5 minuten de mosterd, 3/4 van de geraspte kaas en de kookroom light erbij doen en op smaak brengen met peper en zout. Op niet te hoog vuur even laten sudderen. In een ovenschaal eerst een laag (van alles de helft) bloemkoolroosjes gemengd met de in stukken gesneden aardappelen en gekookte ham leggen, Giet hierover de helft van het champignonmengsel. Hierop de rest van de bloemkool, aardappel en ham leggen en het daarop weer het overige van het champignonmengsel gieten. Afgarneren met de rest van de geraspte kaas. Deze schotel 20 minuten in een voorverwarmde over van 175 graden zetten.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.