Ovenschotel kip-kerrie
2014-11-17- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Voorbereidingstijd: 1m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een lekkere ovenschotel kip-kerrie.
Ingredienten
• 100 gram aardappelpuree
• 50 gram champignons, in vieren gesneden
• 1½ theelepel kerriepoeder
• 75 gram onbereide kipfilet
• ¼ kleine ui
• ¼ teentje knoflook
• 25 gram magere geraspte kaas
• Pancoating (webshop)
• ¼ rode paprika
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in stukjes, de champignons in vieren en de paprika in reepjes. Snipper de ui en de knoflook. Bestrooi de kipstukjes met zout en peper en bak ze in de pancoating lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe en laat die even meebakken. Strooi er kerriepoeder overheen en voeg de champignons en paprika toe. Laat ze zachtjes meebakken en zorg dat het vrijkomende vocht zoveel mogelijk verdampt. Doe het mengsel daarna in een ovenschaal ingesprayd met pancoating. Maak de aardappelpuree en meng er de geraspte kaas door. Schep de puree op het kip-kerriemengsel. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 225*C en laat het gerecht in circa 25 minuten lichtbruin worden.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door Mar Op 1 mei 2015
Heel lekker recept . Makkelijk om te maken.
gepost door anja Op 24 november 2015
Lijkt me super lekker, maar kan alleen niet eruit opmaken voor hoeveel personen dit recept is.
gepost door Dick Sandbergen Op 24 november 2015
Anja,
Alle recepten zijn voor 1 persoon.
Smakelijk eten!
Dick Sandbergen