Mediterrane courgettesoep
2014-10-30- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een lekkere mediterrane courgettesoep.
Ingredienten
• 150 gram courgette
• 12,50 gram gedroogde tomaten (zonder olie)
• ½ eetlepel gehakte basilicum (vers of diepvries)
• ¼ liter groente- of kruidenbouillon (van tablet)
• ½ teentje knoflook
• Pancoating (webshop)
• 25 gram slankie mediterranee plakken
• ¼ blik tomatenpuree
Bereidingswijze
Snijd de gewassen courgette in plakken. Verhit de pancoating in een soeppan en bak hierin de courgette 5 minuten. Voeg de gepelde geperste knoflook en tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Snijd de kaas en de tomaten in reepjes. Verdeel ze over 2 soepkommen. Giet de warme soep erop en bestrooi het gerecht met basilicum.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.