Maaltijdsalade met gemarineerde rosbief
2014-12-15- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 60m
Een lekkere en gezonde maaltijdsalade met gemarineerde rosbief.
Ingredienten
• 1½ bosuitjes
• ½ theelepel citroensap
• 100 gram gekookte boekweit noedels
• 50 gram haricots vert
• ½ teentje knoflook
• 3/10 komkommer
• 100 gram rosbief (vleeswaar)
• ½ theelepel sambal oelek
• ½ eetlepel sesamzaad
• 2 eetlepel sojasaus
• 3 stengels bleekselderij
• ½ theelepel tomatenpuree
Bereidingswijze
Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Maak een marinade door er de sojasaus, de sambal, het citroensap en de tomatenpuree door te roeren. Snijd de rosbief in reepjes. Schep de marinade er door en laat de rosbief in de koelkast 1 uur in de marinade staan. Maak de bleekselderij en de haricots vert schoon, snijd de selderij in boogjes en halveer de boontjes. Kook de groente in enkele minuten beetgaar en laat het afkoelen. Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken en afkoelen. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Schil de komkommer en snijd hem in lange reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in lange reepjes. Meng de bleekselderij, de haricots vert, de komkommer en de bosuitjes met de noedels. Neem de rosbief uit de marinade. Laat de marinade in een klein pannetje enigszins inkoken tot het wat dikker wordt. Schik de rosbief over de salade. Schenk de marinade er over en strooi het sesamzaad er over.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.