Lenderollade met rode wijn-champignonsaus

2014-09-04
TBB appeltje verdienen voor een foto
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 1:5 h

Een heerlijke Lenderollade met rode wijn-champignonsaus.

Ingredienten


• 10 gram bloem
• 62,50 gram champignons, in plakjes
• 100 gram dunne lenderollade
• 0,13 liter kalfsbouillon
• ¼ teentje knoflook, gesnipperd
Pancoating (webshop)
• 0,75 dl rode wijn
• ¼ sjalotje, gesnipperd
• Tabasco
• Peper en zout

Bereidingswijze

Dep het vlees droog en bestrooi het met peper. Verhit pancoating in een braadpan en schroei de rollade op hoog vuur rondom dicht. Braad hem op een laag vuur in ca. 45 minuten rose. Doe het sjalotje, de knoflook, de bouillon en de rode wijn in een braadpan. Laat dit op matig vuur inkoken. Laat dan de plakjes champignon 3 minuten meekoken. Schep deze met een schuimspaan uit de pan. Roer de bloem met ca. 0.25 liter van het kookvocht door elkaar tot een gebonden saus ontstaat. Meng er de champignons door en voeg zout, peper en tabasco toe. Lekker met gebakken aardappelen in de schil en verse spinazie.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

  • Rijstschotel met garnalen

    Rijstschotel met garnalen

  • Visovenschotel

    Visovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *