Kruidige salade met gerookte kalkoenfilet
2014-09-24- Keuken:Nederlands
- Menugang:Salades
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een heerlijke gezonde kruidige salade met gerookte kalkoenfilet.
Ingredienten
• ¼ eetlepel(s) azijn
• ¼ bakje verse basilicum
• ¼ eetlepel(s) balsamico-azijn
• 50 gram gerookte kipfilet
• 1½ kleine tomaatjes
• ¼ theelepel(s) knoflookpasta
• 1/7 krop(pen) radicchio
• 5 gram rucola
• ¼ 17,50 gram veldsla
• ¼ zakje(s) verse peterselie
• ¼ zakje verse knoflook-bieslook mengeling
• Zout, peper
Bereidingswijze
Peterselie van de takjes plukken, bieslook in stukjes van 1 cm knippen en de basilicumblaadjes in reepjes snijden, evenals de radicchio. De kruiden, rucola, veldsla en radicchio luchting mengen en in de koelkast bewaren tot gebruik. Vervolgens knoflookpasta en azijn tot dressing kloppen en op smaak brengen met peper en zout. De schil van de tomaatjes in 1 reep afsnijden en tot roosjes wikkelen. De helft van de dressing door de salade mengen en op 2 borden in het midden een hoge berg salade scheppen. Plakjes kip/kalkoenfilet tegen de berg salade leggen. Balsamico-azijn door de rest van de salade roeren en rond de salade sprenkelen. Garneren met de tomatenroosjes.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.