Kipfilet in tomatensaus
2014-05-21- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Kipfilet in een saus van tomatenpuree, bouillon, ui, gember en knoflook. Lekker met volkorenrijst en roerbakgroenten of een salade.
Ingredienten
• 100 gram kipfilet
• Pancoating (webshop)
• 1 ui, gesnipperd
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• Theelepel gemberpoeder
• ½ theelepel Stevia zoetstof (webshop)
• 65 ml kippenbouillon (van tablet)
• ½ blikje tomatenpuree
• ¼ eetlepel sambal oelek
• Zout
• Peper
Bereidingswijze
Wrijf de kipfilet in met zout en peper. Verhit de pancoating in een hapjespan en bak de kip rondom bruin. Leg de kip op een bord en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in het “bakvet”. Voeg de zoetstof, sambal en tomatenpuree toe en bak het uimengsel nog 2 minuten. Voeg al roerend de kippenbouillon en gember toe en breng dit op matig vuur aan de kook. Leg de kipfilets in de saus en laat ze (zonder deksel op de pan) in nog 10-15 minuten zachtjes gaar sudderen. Keer de kip regelmatig.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.