Kip met mosterdsaus
2014-05-21- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Heerlijke drumsticks in een saus van mosterd, kookroom en wijn. Heerlijk met gekookte aardappelen en broccoli of een frisse salade.
Ingredienten
• 75 gram kippenpoten of drumsticks, zonder vel
• 25 ml Campina kookroom light
• Pancoating (webshop)
• 1 eetlepel mosterd
• ¼ glas droge witte wijn
• ¼ eetlepel gehakte dragon
• 1 theelepel tijm
• Zout
• Peper
Bereidingswijze
Verwarm de pancoating in een braadpan. Bak de kip in 5 minuten rondom bruin. Voeg de wijn, tijm, dragon, zout en peper toe. Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten garen. Haal de kip uit de pan, leg ze op een schotel en houd ze warm. Voeg de mosterd en de room toe aan het achtergebleven “bakvet” en roer goed door. Haal, zodra de saus begint te koken, de pan van de warmtebron.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.