Kip fluweel
2014-05-22- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Heerlijke kip (Kip fluweel) met prei, taugé, paprika, ui, tomaat, champignons en kruiden. Lekker met zilvervliesrijst en een lekkere salade met tomaat.
Ingredienten
• 95 gram kipfilet, in stukjes
• 75 gram prei
• 75 gram taugé
• ½ paprika, in reepjes
• 65 gram champignons, grof gesneden
• ½ ui gesnipperd
• 1 gepureerde tomaat
• ½ spaans pepertje (zonder pitjes), fijn gesneden
• Pancoating (webshop)
• Scheutje Campina kookroom light
• ¼ bakje kortgeknipte tuinkers
• ¼ bosje bieslook, fijngesneden
• ½ teentje knoflook, fijngehakt
• ½ theelepel oregano
• ½ eetlepel bouillonpoeder
Bereidingswijze
De ui, knoflook en Spaanse peper al roerend met een houten lepel opbakken tot de ui er glazig uit ziet. Dan de kipfilet toevoegen en blijven omscheppen. Dan de champignons toevoegen met bouillonpoeder en een scheutje Campina kookroom light. Na 5 minuten de tomaat, paprika, bieslook, tuinkers, en oregano erop leggen, en als laatste de prei. Deksel op de wok plaatsen en ongeveer 15 minuten laten pruttelen. Wanneer de tijd verstreken is alles goed doorroeren en afdekken met de taugé en deksel terug plaatsen en 5 minuten wachten met serveren. Serveren met een beetje rijst.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.