Kip en aardappeltjes in schil uit de oven
2014-05-22- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 2:0 h
Kip en aardappeltjes in schil uit de oven, heerlijk bestrooit met grof zeezout. Lekker met roergebakken spinazie of een lekkere salade.
Ingredienten
• 1 hele kip, zonder vel in braadzak
• 100 gramvrij vastkokende aardappelen met schil
• Pancoating (webshop)
• Zeezout
• Versgemalen peper
Bereidingswijze
Leg de kip in de braadzak op een bakmatje in de braadslede. Braad hem in een voorverwarmde oven (180ºC) in ca. 90 min. gaar. Boen de aardappelen schoon en snij ze in niet te kleine stukken. Kook ze ca. 7 min. in water met zout. Giet ze af, laat ze uitdampen en schep om met Pancoating en peper. Verdeel ze ca. 25 min. voor het einde van de bereidingstijd van de kip in de braadslede en bestrooi ze met zout naar smaak. Schuif de braadslede weer in de oven en bak de aardappeltjes samen met de kip bruin en gaar. Schep de aardappeltjes halverwege de bereidingstijd een keer om. Lekker met roergebakken spinazie met knoflook. Let op:100 gramkip per persoon.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.