Kabeljauw in papillot
2014-05-22- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 50m
Kabeljauwfilet in papillot met aardappeltjes, prei, ui en tomaat, afgemaakt met wat kaas. Heerlijk met broccoli of een frisse salade.
Ingredienten
• 80 gram kabeljauwfilet
• 100 gram aardappelen
• 20 gram gemalen 20+ kaas
• 1/2 prei (alleen het witte gedeelte)
• 1 tomaat
• 1 kleine ui
• Magere visbouillon
• Kerriepoeder
• Peper
• Zout
Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 200 graden. Was en schil de aardappelen. Kook ze ongeveer 10 min. gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze daarna in schijfjes. Was de prei en snij deze in gelijke reepjes of stukjes. Was de tomaat, ontvel deze en snij deze in gelijke (iets dikkere) plakken. Snipper de ui. Neem een groot stuk aluminiumfolie. Verdeel eerst de aardappelschijfjes over de folie, vervolgens de prei en de uien. Leg daarop de kabeljauwfilet. Kruid dit geheel met peper, een klein beetje zout en kerrie. Verdeel de plakken tomaat over het pakketje en bestrooi met de gemalen kaas. Vouw de aluminiumfolie tot papillot maar laat de bovenkant open. Zorg ervoor dat de hoekjes onderaan goed gesloten zijn. Maak een beetje visbouillon en doe ongeveer 2 eetlepels in het pakketje. Vouw de bovenkant zodanig toe dat er nog een beetje lucht in kan en laat daarna ongeveer 20 a25 min. op 200 graden gaar worden.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.