Kabeljauw met saffraan uit de oven

2014-05-22
TBB appeltje verdienen voor een foto
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 1:30 h

Kabeljauw uit de oven met tomaat, ui, paprika, knoflook en wat saffraan. Heerlijk met zilvervlies- of basmatirijst en een frisse salade.

Ingredienten


• 100 gram kabeljauwfilet
• 100 gram rijst
Pancoating (webshop)
• ½ groene paprika, in repen
• ½ rode paprika, in repen
• 100 gram tomaten
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 2 takjes peterselie, fijngehakt
• Saffraan
• Zout
• Peper

Bereidingswijze

Pel en snipper een halve ui. Snij de helft van de tomaten in stukjes. Verhit de pancoating in een braadpan en bak hierin de knoflook en de gesnipperde ui ca. 2 minuten. Voeg de tomaatstukjes, peterselie, saffraan, zout en peper toe en laat het geheel ca. 15 minuten zacht sudderen. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de overgebleven ui en snij deze in ringen. Snij de overgebleven tomaten in plakken. Leg de vis in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper en giet de tomatensaus erover. Leg de ui, paprika en tomaat er bovenop. Bestrooi het geheel ruim met zout en peper. Sluit de schaal en zet deze 30 à 40 minuten in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kabeljauw met de rijst en eventueel een komkommersalade met yoghurtdressing.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: , Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • Grieks stoofvlees (stifado)

    Grieks stoofvlees (stifado)

  • Geroerbakte-garnalen

    Geroerbakte garnalen

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *