Italiaanse mosselen
2014-05-25- Keuken:Italiaans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Italiaanse mosselen met volkoren stokbrood. Snel en makkelijk recept, heerlijk met een lekkere frisse salade van tomaat.
Ingredienten
• ½ kilo mosselen, schoongemaakt
• 100 gram volkoren stokbrood
• Pancoating (webshop)
• ½ zakje verse italiaanse kruiden, fijngehakt
• 1 ½ teentje knoflook
Bereidingswijze
Verhit de pancoating in een ruime (mossel)pan en fruit hierin de knoflook en de kruiden 3 minuten zonder dat de knoflook kleurt. Voeg ongeveer een halve centimeter tot een centimeter water toe. Strooi eventueel wat kruidenbouillon erin. Voeg daarna de mosselen toe, leg het deksel op de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen in 5-8 minuten op matig hoog vuur gaar. Schud de pan af en toe. Schud de mosselen in een schaal en verwijder exemplaren die niet open zijn. Gebruik het kookvocht van de mosselen als dip voor de mosselen en het brood. Lekker met een tomatensalade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.