Indonesische eieren
2015-06-17- Keuken:Indonesisch
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 0m
Indonesische eieren met sperziebonen en volkorenrijst.
Ingredienten
• 2 hardgekookte eieren
• 100 gram volkoren rijst
• 150 gram sperziebonen
• 1 1/2 ui
• 1 teen knoflook
• 2 theelepels kerriepoeder
• scheut sojasaus of culieet (webshop)
• stukje verse gember
• sambal oelek naar smaak
• Pancoating (webshop)
Bereidingswijze
Snipper 1 ui en hak de knoflook en gember fijn. Fruit deze samen met het kerriepoeder even in een kleine pan met pancoating. afblussen met sojasaus of culieet, sambal oelek naar smaak en voeg een flinke scheut water toe. Pel en halveer de eieren. Leg deze in het pannetje met het eigeel naar boven (snij een klein schijfje van de bolle kant, zodat ze goed blijven liggen). Voeg nog wat water toe tot ze net niet onder gaan. Laat dit op klein vuur pruttelen. Hoe langer de eieren hierin staan hoe beter.
Ondertussen kook je de rijst en dop en halveer de sperziebonen. Snipper de halve ui zeer fijn. Wok de ui met pancoating en voeg de sperziebonen toe. Klein scheutje soja of culieet toevoegen, als je het lekker vindt kan hier ook wat sambal bij gedaan worden. Beetje water erbij en met deksel op de pan 10 minuten laten sudderen.
Doe de eieren met saus over de rijst en serveer de boontjes ernaast.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door Ingrid Op 15 maart 2016
Het ziet er heerlijk uit! Ik ga hem vanavond maken.