Hartige groenteschotel met venkel
2014-12-27- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 0m
Een lekker vegetarisch gerecht: Hartige groenteschotel.
Ingredienten
• 3 blaadje(s) basilicum
• Snufje cayennepeper
• ¾ gram champignons
• ½ stuk kleine bloemkool
• 1 teentje knoflook
• ½ eetlepel korianderzaad
• ¾ gram sperziebonen
• 1½ stuk(s) tomaten
• ½ stuk ui
• 1 stuk venkel
Bereidingswijze
Snijd de venkel in schijfjes en snipper de ui. Fruit de groenten 5 minuten in de pancoating met de deksel op de pan. Voeg er de fijngehakte knoflook aan toe en laat fruiten tot de knoflook zacht is, 1 min. Voeg hieraan toe het korianderzaad. Schil en ontpit de tomaten en hak het vruchtvlees fijn. Voeg dit er eveneens aan toe. Laat in circa 15 minuten gaar worden zonder deksel op de pan, zodat het vocht in de tomaten kan verdampen. Doe er de in tweeën gesneden champignons bij en laat nog eens 4 minuten stoven. Neem een andere kookpan, giet er 2 glazen water in en breng aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de groenten in de pan en laat ze in 4 minuten gaar koken. Giet af in een vergiet, verfris ze onder koud water en laat ze verder afkoelen. Voeg de sperziebonen en de bloemkool bij de venkel en de tomaten, bestrooi met cayennepeper, peper en zout en roer goed. Doel de groenten in een bord en bestrooi met versnipperde basilicumblaadjes. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden geserveerd.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.