Hartige groenteschotel
2014-05-26- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Hartige groenteschotel, gevuld met bloemkool, sperziebonen en venkel. Lekker bij gebakken aardappels en een kipfilet of hamlap.
Ingredienten
• ½ kleine bloemkool
• 75 gram sperziebonen
• 2 tomaten
• 1 stuk venkel
• 1 ui
• Pancoating (webshop)
• 75 gram champignons
• 1 teentje knoflook
• 3 blaadjes basilicum
• Snufje cayennepeper
• ½ eetlepel korianderzaad
Bereidingswijze
Snijd de venkel in schijfjes en snipper de ui. Fruit de venkel en de ui 5 minuten in de pancoating met de deksel op de pan. Voeg er de fijngehakte knoflook aan toe en laat fruiten tot de knoflook zacht is, +/- 1 min. Voeg dan het korianderzaad toe. Schil en ontpit de tomaten en hak het vruchtvlees fijn. Voeg dit er eveneens aan toe. Laat in circa 15 min. gaar worden zonder deksel op de pan, zodat het vocht in de tomaten kan verdampen. Doe er de klein gesneden champignons bij en laat nog eens 4 min. stoven. Maak de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook de sperziebonen en bloemkool in ongeveer 4 minuten gaar. Giet af in een vergiet, verfris ze onder koud water en laat ze verder afkoelen. Voeg de sperziebonen en de bloemkool bij de venkel en de tomaten, bestrooi met cayennepeper, peper en zout en roer goed. Doe de groenten in een bord en bestrooi met versnipperde basilicumblaadjes. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden geserveerd.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.