Hamlappen uit de oven
2014-05-27- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 2:20 h
Hamlappen uit de oven, heerlijk met tomaten, ui, knoflook, gember en wat rode wijn. Heerlijk bij rijst of aardappelen en een frisse salade.
Ingredienten
• 100 gram hamlappen, op kamertemperatuur
• 100 gram tomaten, in blokjes
• Pancoating (webshop)
• 1 rode ui, gesnipperd
• ½ teentje knoflook
• Beetje verse gemberwortel
• ½ eetlepel bloem
• 50 ml rode wijn
• 62 ½ ml bouillon (van bouillonpoeder)
Bereidingswijze
Snijd de hamlappen in grove stukken en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Strooi de bloem op een plat bord, haal het vlees erdoor en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de pancoating in de braadpan en bak hierin op hoog vuur het vlees aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan, draai het vuur lager en fruit de gesnipperde ui in het achtergebleven “braadvet”. Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk de wijn in de braadpan, draai het vuur weer iets hoger en laat de wijn al roerend bijna geheel verdampen. Pers de knoflook erboven uit. Snijd de gember ongeschild in plakjes. Doe de gember, de tomatenblokjes en de bouillon in de braadpan, schep alles goed om en laat nog even warm worden. Leg het vlees terug in de braadpan, sluit de pan (of eventueel ovenschaal als de pan niet oven bestendig is) af met een deksel en zet hem in de oven. Laat het vlees in ca. 1 uur en 30 minuten zacht en gaar worden. Neem vlak voor het serveren de plakjes gember uit de pan. Lekker met rijst en een frisse salade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.