Gevulde tomaten
2014-05-27- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 50m
Gevulde tomaten uit de oven, heerlijk gevuld met ei, basilicum, ui, broodkruim en kaas.
Ingredienten
• 1 ei
• 4 tomaten
• 1 kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
• Pancoating (webshop)
• 1 ½ eetlepel geraspte 20+ kaas
• 1 eetlepel basilicum, fijn gesneden
• 1 sneetje volkoren brood
• Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op175°C. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten 5 minuten omgekeerd op keukenpapier uitlekken. Verkruimel het sneetje brood met korst (evt. in de keukenmachine) heel fijn. Meng het broodkruim met de ui, basilicum en geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in een met pancoating ingevette ovenschaal. Klop een ei los en giet in elke tomaat een beetje ei. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim. Spray er wat pancoating over. Bak de tomaten in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.