Gevulde paprika
2014-07-05- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 45m
Overheerlijke gevulde paprika uit de oven.
Ingredienten
• 62,50 gram champignons
• 125 ml gepelde tomaten (blokjes)
• 1/2 kleine ui
• 1/2 teentje knoflook
• 1/2 theelepel oregano
• 1 paprika
• Parmezaanse kaas
• Peper
• Zout
• 1/2 theelepel provencaalse kruiden
• 100 gram tartaar
• 1/2 eetlepel tomatenpuree
• Stevia zoetstof (webshop)
Bereidingswijze
Verwarm uw over voor op 170 graden. Snijdt de paprika’s in de lengte doormidden. Zaadlijsten verwijderen en wassen. Doe de tartaar in een kom. Snipper de ui en knoflook, maak de champignons schoon en snijdt deze in stukjes. Voeg de ui, knoflook en champignons aan de tartaar toe en kneed het mengsel. Voeg vervolgens zout, vers gemalen peper, de provencaalse kruiden, oregano en de tomatenpuree toe en kneed het mengsel nogmaals. Vul de paprikahelften met het (rauwe) tartaarmengsel en bestrooi ze met parmezaanse kaas. Leg de paprika’s in een met Pancoating spray ingespoten ovenvaste schaal. Zodra de oven voorverwarmd is, bakt u de paprika’s (een half uur voor beetgare paprika’s en 3 kwartier voor zachtere paprika’s) af. Doe de gepelde tomatenblokjes in een steelpannetje en breng dit tijdens het verwarmen op smaak met peper, zout, knoflook(poeder), eventueel wat verse of provencaalse kruiden en zoetstof. Paprika’s serveren met volkoren pasta en de tomatensaus. Als aanvulling adviseer ik een frisse salade met balsamico azijn.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door Brigitte van Hezik Op 29 oktober 2014
Ik maak dit gerecht met 100 gram gekookte zilvervliesrijst door t gehakt mengsel.
Dit gaat dan in de oven en ik maak er dan geen sausje bij.
Erg lekker.