Gevulde Kipfilet
2014-05-30- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 60m
Gevulde kipfilet uit de oven, gevuld met tijm, tomaat en kaas. Geserveerd met tomaat, paprika en courgette. Heerlijk voor bij pasta.
Ingredienten
• 90 gram kipfilet
• 1 plak kaas 20 +
• ½ courgette
• 1 ½ paprika
• 3 tomaten
• 125 gram gezeefde tomaten
• Tijm
• Verse basilicum
• Paprikapoeder
• Peper
• Zout
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden. Kipfilet bestrooien met zout en peper. Over de lengte horizontaal doormidden snijden, zodat je ‘m open kunt klappen. Binnenkant bestrooien met tijm. Tomaten ontvellen, 1 tomaat in plakjes snijden,2 in blokjes snijden. Plakje kaas in 2 lange helften snijden. De opengeklapte kipfilet beleggen met kaas en plakjes tomaat en dichtklappen. Paprika’s in blokjes snijden. Courgette in de lengte doormidden snijden en in plakjes snijden. In de ovenschaal: blokjes tomaat, gezeefde tomaten, paprika, courgette, zout, peper, paprikapoeder, tijm, basilicum door elkaar scheppen. Gevulde kipfilets erop en bestrooien met paprikapoeder. Schaal in het midden van de oven gedurende 40 minuten. Serveer er volkoren schelpjes bij, gekookt in groentebouillon. Eet smakelijk!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.