Gevulde courgette
2014-06-02- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Heerlijk gevulde courgette uit de oven met tartaar, tomaat, knoflook en Provençaalse kruiden. Vervang de tartaar eens door tonijn.
Ingredienten
• 100 gram tartaar
• ½ courgette
• Pancoating (webshop)
• Stevia zoetstof (webshop)
• 2 gedroogde tomaten (zonder olie), fijngesneden
• ½ teentje(s) knoflook, fijngehakt
• ½ eetlepel Provençaalse kruiden
• 2 tomaten, in blokjes gesneden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de courgette in stukken van 3-4 cmdik. Hol ze aan één kant met een theelepel een beetje uit. Meng de tartaar met de gedroogde tomaat, knoflook, de helft van de Provençaalse kruiden, een halve theelepel zout en veel zwarte peper. Verdeel de tartaar in porties en vul de uitgeholde kant van de courgettes hiermee. Maak de bovenkant mooi bol. Spray de ovenschaal in met pancoating. Meng in de ovenschaal de tomatenblokjes met de resterende kruiden, zoetstof, zout en peper naar smaak. Zet de courgettestukken in de saus en spray er pancoating over. Schuif de schaal in de oven en bak de courgettes met de tartaar in 20-25 minuten bruin en gaar. Lekker met tagliatelle en wat geraspte 20+ of Parmezaanse kaas.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.