Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus
2014-06-03- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Heerlijk gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus, lekker met macaroni en broccoli. Pittig recept met een zoete bijsmaak.
Ingredienten
• 80 gram scholfilet
• 1 vleestomaat
• ½ ui
• ½ teentje knoflook
• Pancoating (webshop)
• ½ theelepel Stevia zoetstof ( webshop)
• ½ eetlepel tomatenpuree
• 20 ml Campina kookroom light
• ½ theelepel sambal oelek
• Zout
• Peper
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit de pancoating en bak hierin de ui in 3 minuten zachtjes glazig. Voeg de knoflook, de tomatenpuree, de tomaat, de zoetstof en de sambal toe en bak het geheel 5 minuten op een laag vuur. Roer de room erdoor en laat de saus nog 3 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe en houd de saus warm. Bestrooi de scholfilet met een beetje zout en leg ze in een stoommandje. Plaats het stoommandje boven een laagje kokend water en sluit de pan goed af. Laat de vis in 5-7 minuten gaar worden (afhankelijk van de dikte van de filets). Leg de gestoomde scholfilets op warme borden en schep de saus erover. Magnetron tip: Leg de scholfilet met de smalle kant naar het midden, in een platte ronde schaal. Dek de schaal af en laat de vis op half vermogen in 6-8 minuten gaar worden. Draai de schaal – als de magnetron geen draaiplateau heeft- tussentijds 2 keer. Bestrooi de gare vis met een beetje zout. Lekker met gekookte spiraalmacaroni en broccoli.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.