Gemarineerde groenteschotel
2014-12-27- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Een gezond vegetarisch gerecht: Gemarineerde groenteschotel.
Ingredienten
• 100 gram aardappelen
• 2 blaadje(s) basilicum
• 1 theelepel groentenbouillon poeder in 1/4 liter water
• 1 teentje knoflook
• 125 gram lente uitjes
• 2 stuk(s) rode paprika in reepjes
• 125 gram sperzieboontjes
• 1 theelepel tijm
• 125 gram tomaten
• Zout en snufje cayennepeper
Bereidingswijze
Schil en was de aardappelen. Snijd ze in vieren. Was de sperziebonen en breek ze in tweeën. Maak de lente uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika’s door midden, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukken van circa 4 cm. Hak de knoflook in snippers. Was de basilicumblaadjes. Doe de aardappelen, sperzieboontjes, lente uitjes, tomaten, paprika’s en knoflook in een kookpan en overgiet met de groentebouillon. Kruid met tijm, zout en cayennepeper en laat op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan, tot de aardappelen gaar zijn, circa 30 min. Roer flink om en nog 2 minuten pruttelen. Laat de groenten afkoelen, garneer met 2 basilicumblaadjes.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.