Gehaktschotel met spinazie
2014-11-27- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 35m
Een lekkere gehaktschotel met spinazie.
Ingredienten
• ½ eetlepel (Japanse) sojasaus
• 100 gram aardappelpuree
• 62,50 gram champignons, gehalveerd
• 25 gram geraspte 20+ kaas
• Pancoating (webshop)
• ¼ eetlepel(s) tomatenketchup (webshop)
• ¼ pakje(s) spinazie (diepvries, 450 g)
• 75 gram tartaar
• ¼ ui, gesnipperd
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200*C. Ontdooi het pak spinazie in de magnetron of in een steelpannetje. Fruit de ui in de pancoating in een koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin. Voeg de tartaar toe en bak het 2 minuten al omscheppend mee. Roer de champignons erdoor en bak het geheel nog 3-4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus en ketchup. Leg in de ovenschaal een laagje aardappelpuree en vervolgens een laag tartaar. Strijk er een laag spinazie over en tot slot weer een laag aardappelpuree. Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en verwarm hem 20-25 minuten in het midden van de oven tot hij een knapperig korstje heeft.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.