Frisse macaronisalade met yoghurtsaus
2014-06-16- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht, Salades
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een complete en gevarieerde maaltijdsalade (Frisse macaronisalade) met kipfilet en tonijn aangemaakt met yoghurtdressing.
Ingredienten
• 50 gram gerookte kipfilet
• 50 gram tonijn uit blik (water)
• 100 gramvolkoren gekookte macaroni
• 100 ml magere yoghurt
• ½ doosje champignons
• ½ doosje cherrytomaatjes
• ½ komkommer
• ½ rode paprika
• ½ sjalotje
• 2 eetlepels kappertjes
• Snufje knoflookpoeder
• Snufjes peper
• Mespuntje tabasco
• Stevia zoetstof (webshop)
• Snufje zout
• Pancoating (webshop)
Bereidingswijze
Kook de macaroni met wat zout gaar. Laat deze afkoelen in de koelkast (eventueel met wat yoghurtsaus er doorheen zodat het niet gaat plakken) Snij de champignons in plakjes en bak ze even in een beetje Pancoating in een pan, zodat ze zacht zijn. Laat ze daarna afkoelen. Snijd de komkommer, paprika, ui, gerookte kip en tomaatjes in blokjes en doe deze in een schaal met de tonijn en champignons. Voor de saus: doe de yoghurt in een schaal en doe er op smaak het zout, peper, Stevia zoetstof, tabasco en peterselie doorheen. Meng de macaroni door de groenten en saus naar smaak. Goed mengen, eet smakelijk!!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.