Franse kip
2014-06-17- Keuken:Frans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Een oer-Hollands stukje kipfilet omgetoverd tot een heerlijk gekruid Frans kippetje (Franse kip).
Ingredienten
• 75 gram kipfilet
• 1 plak gegrilde achterham
• 0,38 dldroge witte wijn
• Fijngeknipte tuinkruiden
• Pancoating (webshop)
• 1 eetlepel Paturain linesse 5%
• Zout
• Peper
Bereidingswijze
Bestrijk de buitenkant van de kip met Paturain. Wikkel de kip in de ham. Verwarm de Pancoating in de pan. Bak hierin de kip op een matige stand rondom goudbruin en gaar. Keer de kip na 7 min. en reken dan nog 8 min. Blus het “bakvet” af met de wijn en roer de aanbaksels los. Voeg de kruiden, zout en peper naar smaak toe. Laat dit even inkoken. Erg lekker met spruitjes en aardappelen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.