Doradefilet met jonge groene asperges, lente-ui en gestoofde tomaten
2014-06-17- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 45m
Een feest voor het oog en een lust voor de tong: doradefilet met jonge, groene asperges en gestoofde tomaten.
Ingredienten
• 100 gram doradefilet
• 4 jonge groene asperges
• 2 tomaten
• 1 stengel lente-ui
• ½ citroen
• Pancoating (webshop)
• ½ teentje knoflook
• Peper
• Zout
Bereidingswijze
Snij het witte gedeelte van de lente-ui in ringetjes (gebruik wit en groen gedeelte apart) en bewaar het groene gedeelte. Breng ruim water met zout aan de kook en kook de groene asperges 3 minuten. Doe de laatste minuut het groene gedeelte van de lente-ui erbij. Spoel de asperges en lente-ui koud. Ontvel de tomaten (inkerven en 30 seconden in kokend water), pel ze en hak ze grof. Verwarm de oven voor op 100*C. Snij de filets over de lengte doormidden. Maak aan de huidkant van de vis kleine insnijdingen. Snij de asperges doormidden en maak 2 bosjes. Wikkel de doradefilet om de asperges. Bind het geheel vast met de lente-ui.
Leg een plak citroen op de bakplaat, zet daarop het vispakketje, giet citroensap in het midden van het pakketje en bespray met Pancoating. Zet dit gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 100*C. Snipper de knoflook, verhit Pancoating in een koekenpan en bak de knoflook en lente-ui kort. Doe de tomatenstukken erbij en laat inkoken totdat het meeste vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Schep de saus op een bord en daarop de vis.
Lekker met pasta.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.