Citroen-knoflookkip met koriander

2014-06-20
Citroen-knoflookkip met koriander
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 60m

Als u een keer iets anders op tafel wilt zetten, probeer dan deze citroen-knoflookkip met koriander en geroosterde trostomaten eens.

Ingredienten


• 100 gram kipfilet
• 4 trostomaten
• ¾ citroen, sap en rasp
• ½ eetlepel gemalen koriander
• klein handje verse koriander
• ¼ rode chilipeper, zonder zaden, fijngehakt
• 1 teentje knoflook, geplet
• Zout
• Peper

Bereidingswijze

Kruid de kip met zout en peper. Mix de knoflook, citroenrasp en -sap, chilipeper en gemalen koriander. Wentel de kip door de marinade om rondom te bedekken, laat dan 2 tot 3 uur of een nacht marineren in een niet-metalen met huishoudfolie afgedekte schaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de kip in de marinade gaar in 35 tot 40 minuten. Leg de kipfilet op een voorverwarmd bord en garneer met takjes verse koriander en eventueel geroosterde citroen. Serveer met geroosterde trostomaten en rijst.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: , Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • Heks'nKaas

    Heks’nKaas

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Mosterd kwark dressing

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

  • slanke moussaka

    Slanke Moussaka

  • Rijstschotel met garnalen

    Rijstschotel met garnalen

Recipe Opmerkingen

Comment (1)

  1. gepost door Jolanda Op 29 augustus 2014

    De kip was een beetje droog, volgende keer wat korter in de oven doen waarschijnlijk en ik vond het best pittig maar ik had chilipeper gebruikt i.p.v. een chilipepertje.De smaak was verder goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *