Citroen-knoflookkip met koriander
2014-06-20- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 60m
Als u een keer iets anders op tafel wilt zetten, probeer dan deze citroen-knoflookkip met koriander en geroosterde trostomaten eens.
Ingredienten
• 100 gram kipfilet
• 4 trostomaten
• ¾ citroen, sap en rasp
• ½ eetlepel gemalen koriander
• klein handje verse koriander
• ¼ rode chilipeper, zonder zaden, fijngehakt
• 1 teentje knoflook, geplet
• Zout
• Peper
Bereidingswijze
Kruid de kip met zout en peper. Mix de knoflook, citroenrasp en -sap, chilipeper en gemalen koriander. Wentel de kip door de marinade om rondom te bedekken, laat dan 2 tot 3 uur of een nacht marineren in een niet-metalen met huishoudfolie afgedekte schaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de kip in de marinade gaar in 35 tot 40 minuten. Leg de kipfilet op een voorverwarmd bord en garneer met takjes verse koriander en eventueel geroosterde citroen. Serveer met geroosterde trostomaten en rijst.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door Jolanda Op 29 augustus 2014
De kip was een beetje droog, volgende keer wat korter in de oven doen waarschijnlijk en ik vond het best pittig maar ik had chilipeper gebruikt i.p.v. een chilipepertje.De smaak was verder goed.