Chilisaus
2014-06-21- Keuken:Chinees
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 10m
Altijd geslaagd en net weer even anders bij een stukje vlees: chilisaus. Voorzichtig met de pepers.
Ingredienten
• 4 stuks rode chilipepers, fijngehakt
• 1 eetlepel Japanse sojasaus
• 2 eetlepels limoen- of citroensap
• 2 eetlepels tomatenketchup (webshop)
• 1 scheutje Stevia zoetstof (webshop)
• 4 teentjes teentjes knoflook, geperst
• 1 dlwater
• 1 snufje zout
Bereidingswijze
Bereiding: doe de pepers (zonder de zaadjes), knoflook, Stevia, limoen- of citroensap en het zout in een pannetje. Roer het water en de ketchup, sojasaus erdoor, breng het geheel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken. Mix het geheel in een keukenmachine tot een gladde saus.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door Jenny Op 10 februari 2015
Ik heb gisteren de chilisaus gemaakt maar 8 pepers is echt veel te veel. Had nog wel alle zaadjes en lijsten verwijderd maar dan nog…. Ik denk dat 4 pepers genoeg is. Ga deze maar als sambal gebruiken: met mate dus. Voor de rest een gemakkelijk recept.
gepost door Dick Sandbergen Op 11 februari 2015
Jenny,
Ik heb het recept meteen aangepast.
Bedankt voor de feedback.