Broccolistamppot
2014-06-22- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Eenvoudig maar wel erg lekker en vooral heel gezond: winterse broccolistamppot.
Ingredienten
• 250 gram broccoli
• 1 ei, hardgekookt
• 100 gram gestampte aardappels
• 50 gram magere geraspte kaas
• Zout
Bereidingswijze
Snij de stelen van de broccoli in kleine stukjes, verdeel de broccoli in kleine roosjes. Breng in een ruime pan 2 lwater met 1 el zout aan de kook. Laat eerst de broccolistelen 5 min. koken, doe er daarna de broccoliroosjes bij en laat nog 4 min. koken (de stelen hebben wat meer tijd nodig). Giet de broccoli af en spoel ze af met koud water, zo houdt de groente haar frisgroene kleur. Kook de aardappels en stamp ze, eventueel met wat magere melk, tot een puree. Snij met de eiersnijder de eieren in kleine blokjes. Roer de broccoli, de blokjes ei en de kaas door de puree en laat op zacht vuur door en door warm worden.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.