Bloemkool-ham ovenschotel
2014-06-23- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 50m
Na 50 minuten heeft u een lekkere Bloemkool-ham ovenschotel op tafel staan.
Ingredienten
• 50 gram hamblokjes
• ½ ei
• 2 eetlepel Campina kookroom light
• ½ bloemkool in roosjes
• 1 ui
• Pancoating (webshop)
• 15 gram Parmezaanse kaas
• ½ theelepel kerriepoeder
• 1 theelepel paprikapoeder
• peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Bloemkool 5 minuten blancheren zodat hij beetgaar is. Hamblokjes fruiten in Pancoating. Bloemkool afgieten en de ui, ham en kruiden er doorheen roeren. Een laag bloemkoolmix in een ovenschaal doen. Dan een laagje kaas erover en vervolgens de rest van de bloemkool. Het ei en de kookroom light met een garde schuimig kloppen en over de bloemkool gieten. De oven op 200 graden instellen en dan de schaal in de oven doen voor ongeveer 40/ 45 minuten. Serveren met aardappels of volkoren pasta!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door Marlies Op 1 oktober 2015
Eigenlijk moesten het 4 vorkjes zijn. Het recept is makkelijk en verrassend lekker. Ik heb het voor het hele gezin gemaakt en iedereen zat te smullen. Je kunt ook de gekookte volkorenpasta met een beetje kookvocht mengen door het bloemkoolmengsel en dan verder de opbouw aanhouden van het recept.
Een gezonde “mac’n cheese “