Biefstukspies met bosui
2014-10-20- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een heerlijke biefstukspies met bosui.
Ingredienten
• ½ eetlepel balsamico-azijn
• 100 gram biefstuk
• 1 bosuitjes, elk in 4 stukken
• 1 lange metalen spiezen
• 1 theelepel milde paprikapoeder
• Pancoating (webshop)
• ½ rode ui, in 8 partjes
• Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Snijd de biefstuk in blokjes van 3-4 cm.. Maak in een kom een marinade van de azijn, paprikapoeder, versgemalen peper en eventueel wat pancoating. Roer de blokjes vlees door de marinade en laat de smaken 10 minuten intrekken. Steek de blokjes vlees om en om met de stukken bosui aan de spiesen, druk ze iets aan en spray in met wat pancoating. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en er een lichte walm vanaf komt. Leg de biefstukspiesen erop en leg de partjes rode ui ernaast. Rooster de spiesen 4-6 minuten tot het vlees is voorzien van mooie bruine strepen en de uien zacht zijn. Keer de spiesen regelmatig. Bestrooi de spiesen met zeezout en peper en leg ze met de rode-uipartjes op twee borden. Lekker met rijst met tomaat en fijngehakte peterselie en sperziebonen. Tip: Ook lekker met (kalfs)entrecote of hamlappen in plaats van biefstuk. Wijnadvies: Lichte, soepele, fruitige rode wijnen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.