Appelmoes
2014-07-01- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht, Tussendoortje
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Appelmoes: lekker bij de maaltijd of gewoon tussen de maaltijden door. Hou rekening met het max. toegestane stuks fruit per dag.
Ingredienten
• ½ kilo appels
• ½ theelepel kaneel
• 75 ml water
Bereidingswijze
Zet een pan op met daarin het water en de kaneel. Je snijdt de appels in vieren, schilt ze en haalt het klokhuis eruit. Snij de stukjes nog een keer doormidden en doe ze in de pan. Als het water kookt, gas omlaag en deksel op de pan. Laat alles een half uurtje zachtjes koken, totdat de appels gaar zijn. Nu even de staafmixer erop voor fijne appelmoes of even stampen voor grove appelmoes. Zowel warm als koud, heerlijk te eten.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.