Andijviestamppot
2014-07-01- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Heerlijk en makkelijk voor de winterse avonden: andijviestamppot.
Ingredienten
• 100 gram kruimige aardappels
• 100 gram tartaar
• 200 gram panklare andijvie
• 75 ml magere melk
• 25 ml droge witte wijn
• Pancoating (webshop)
• 1 theelepel gehaktkruiden
• ½ teentje knoflook, geperst
• 1 ui, fijngesnipperd
Bereidingswijze
Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water afgedekt in 20 min. gaarkoken. In grote koekenpan Pancoating verhitten. Ui zachtjes goudbruin fruiten. Tartaar toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Knoflook kort meebakken. Gehaktkruiden, wijn en peper naar smaak erdoor roeren en geheel op laag vuur laten sudderen. Andijvie in bodempje water met zout naar smaak in 5 min. gaarkoken. Andijvie afgieten en in vergiet laten uitlekken, vocht zo veel mogelijk eruit duwen. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk fijn stampen. Andijvie door aardappelpuree scheppen. Tartaarmengsel ernaast serveren.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.