Aardbeienkwarktaart
2014-07-03- Keuken:Nederlands
- Menugang:Nagerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 8
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 60m
Heeft u iets te vieren? Met deze gezonde, feestelijke traktatie (Aardbeienkwarktaart) verrast u iedereen.
Ingredienten
• 250 gram aardbeien (grote)
• Bosvruchten als garnering, bv frambozen en blauwbessen
• 7 blaadjes gelatine
• 750 gram magere kwark
• ½ liter Optimel aardbeien yoghurt
• Springvorm van 24 cm doorsnee
• Stevia (zoetstof) naar smaak (webshop)
Bereidingswijze
LET OP, dit is een nagerecht voor ongeveer 8 personen!!
Een punt staat gelijk aan 1 zuivelproduct.
8 Aardbeien achterhouden om te garneren en de overige in plakjes snijden (aan deze 8 aardbeien de kroontjes laten zitten).
Bodem en zijkanten van de vorm bekleden met de aardbeienplakjes (platte kant naar buiten).
Gelatine 10 minuten weken in koud water, uitknijpen en in een pan doen en oplossen in ca. 3 eetlepels heet water (niet aan de kook brengen).
Daarna af laten koelen tot kamertemperatuur, anders gaat het schiften.
Eerst een klein beetje kwark mengen met de gelatine, daarna de rest van de kwark erbij scheppen.
Een beetje van het kwarkmengsel bij de yoghurt doen.
Voeg dan de rest van de kwark toe (evt. stukjes aardbei en zoetstof erdoor). Voorzichtig in de vorm gieten en garneren met bosvruchten.
Op laten stijven in de koelkast (niet te kort!).
Tip: gebruik verse aardbeien!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door Jenny Op 22 september 2014
Heel erg lekker! Ik heb hem wel met een bodem gemaakt vanwege de visite, maar die heb ik keurig laten staan. Mijn zoon (lastige eter) zei zelfs dat hij hem wel in zijn eentje wilde opeten. Complimenten dus.