Aardbeiencoupe met sinaasappelyoghurt
2014-07-03- Keuken:Nederlands
- Menugang:Nagerecht, Tussendoortje
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een altijd succesvol, smakelijk en fris toetje: aardbeiencoupe met sinaasappelyoghurt.
Ingredienten
• 75 gram aardbeien
• 100 ml magere yoghurt
• ½ sinaasappel
• ½ theelepel zoetstof of beter een druppel Stevia (webshop)
Bereidingswijze
Houdt 2 aardbeien met kroontjes apart voor de garnering.
Maak de rest schoon. Halveer de grote aardbeien.
Bestrooi de vruchten met de zoetstof of besprenkel ze met Stevia en zet ze apart.
Boen de sinaasappel schoon met warm water. Rasp 2 theelepels van de schil.
Meng de yoghurt met de sinaasappelrasp.
Verdeel 1/3 deel van het aardbeienmengsel over 2 coupes en schep daarop 2 eetlepels sinaasappelyoghurt. Vorm laagjes en garneer met aardbei.
Variatie: In plaats van aardbeien zijn frambozen en bessen ook heel lekker.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.