Aardappelsoep
2014-07-01- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht, Soep
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Winterse aardappelsoep voor koude dagen. Erg lekker te combineren met bijvoorbeeld een complete groenteschotel uit de oven.
Ingredienten
• 100 gram kruimige aardappels
• 1 ei
• 1 bosuitje, in ringetjes
• Pancoating (webshop)
• ½ kippenbouillontablet
• Nootmuskaat
• ½ zakje verse basilicum
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Spuit de Pancoating in een soeppan, schep de aardappelblokjes en het groene deel van de bosuitjes erdoor en smoor alles 5 minuten op zacht vuur. Verkruimel het bouillontablet boven het aardappelmengsel en schenk er ½ liter water bij.
Breng al roerend aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken. Kook intussen het ei in 8 minuten hard.
Laat het schrikken onder koud stromend water en haal de schaal eraf. Prak het ei in een diep bord, zodat een fijn eikruim ontstaat.
Neem de pan van het vuur. Roer de basilicum door de soep en pureer het geheel met een staafmixer tot een lichtgebonden, lichtgroene soep.
Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat. Schep de aardappelsoep in een diep bord en strooi er wat bosui en tot slot het eikruim over.
Ook lekker met wat stukjes kipfilet.
Deze hoeveelheid is qua koolhydraten en eiwitten een avondmaaltijd, waarbij u het ei dan mag aanvullen met 50 gram kipfilet.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.