Aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing
2014-07-01- Keuken:Nederlands
- Menugang:Dressing, Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Complete magere en smakelijke aardappelsalade met korianderdressing en gerookte kipplakjes.
Ingredienten
• 70 gram gerookte kipfilet
• 100 gram vastkokende aardappelen (bij voorkeur Franceline: met rode schil)
• ¼ zakje rucola
• ¼ theelepel (scherpe) mosterd
• 30 ml Campina kookroom light
• 0,13 citroen, geraspt en geperst
• ½ eetlepel Kesbeke dressing
• ½ teentje knoflook, geperst
• 2 ½ gram koriander, fijngesneden
• Stevia zoetstof (webshop)
Bereidingswijze
Aardappels schoonboenen en ongeschild in een bodem water met zout in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en iets laten afkoelen.
In een kom de room, dressing, 1 eetlepel citroensap, mosterd, knoflook en koriander tot een romige dressing kloppen.
Op smaak brengen met zout, peper en een beetje Stevia zoetstof.
Aardappels in plakken snijden en terugdoen in de pan. Voorzichtig omscheppen met de dressing en minstens een uur op een koele plaats zetten, zodat het goed in kan trekken.
Grote schaal vullen met rucola. Aardappelsalade erop scheppen. Kipfilet schuin in plakken snijden en rangschikken op de salade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.