Aardappelpreisoep
2014-07-02- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Eenvoudig te bereiden aardappelpreisoep als hoofdmaaltijd, waarbij een stukje vlees of vis de maaltijd compleet maakt.
Ingredienten
• 100 gram aardappels
• ¼ prei
• Pancoating (webshop)
• ½ eetlepel bieslook
• ½ blokje tuinkruidenbouillon
• ¼ liter water
Bereidingswijze
Snijd de prei in ringetjes en laat ze in een diepe pan met Pancoating zachtjes smoren.
Voeg de geschilde en klein gesneden aardappels toe en giet hierop het water met de bouillonblokjes.
Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken totdat de aardappels goed gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met fijngesneden bieslook.
Denk eraan, dat u bij deze heerlijke soep uw eiwitten nog moet nemen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.