Aardappelomelet met basilicumsla
2014-07-02- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht, Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Verrassende aardappelomelet gevuld met frisse basilicumsla.
Ingredienten
• 100 gram aardappels
• 37,50 gram gemengde bladsla
• ½ rode paprika
• 1 ½ ei
• 25 gram geraspte kaas
• Pancoating (webshop)
• ½ kleine ui
• 1 ½ takje basilicum
• ½ eetlepel kruiden voor ei
Bereidingswijze
Snijd de ui in halve schijven, en duw de laagjes los. Snipper de paprika.
Verhit in een koekenpan van 18-20 cm doorsnee de Pancoating en bak hierin de aardappels, uiringen en paprikasnippers onder af en toe omscheppen 5 minuten.
Klop de eieren los met de eikruiden en de geraspte kaas. Schep de inhoud van de koekenpan bij de eieren in de kom.
Doe nog wat Pancoating in de koekenpan.
Schep het gevulde eimengsel erin en verdeel de vulling gelijkmatig.
Laat de omelet op halfhoog vuur stollen, leg eventueel een deksel op de koekenpan. Keer de omelet zodra de bovenkant zo goed als droog is met behulp van het deksel en bak de onderkant snel gaar.
Snijd de basilicumblaadjes in repen en meng ze met de gemengde sla.
Leg de omelet op een snijplank, strooi de salade erover, snij de omelet in vier gelijke stukken en stapel deze per twee op elkaar.
Leg ze zo op de borden. Geef er eventueel tomaatsalade bij en tomatenketchup.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.