Kruidige bloemkoolsoep
2014-12-31- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Een heerlijke Kruidige bloemkoolsoep
Ingredienten
• 2 blaadje(s) basilicum
• 100 gram bloemkool
• 1 dl magere melk
• Pancoating (webshop)
• 1 snufje peper
• 1 blokje runderbouillon
• 2 takje(s) selderij
• 1 stuk sjalot
• 2 stuk(s) tomaat
• ½ liter water
Bereidingswijze
1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Was de selderij, hak de steeltjes klein en bewaar de blaadjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Ontvel de tomaat en snijd hem in stukjes.
2. Verwarm de Panspray in een pan en fruit hierin de sjalot en de selderijsteeltjes. Voeg wat peper toe. Doe er de bloemkool, de tomaat en de bouillon bij. Breng het mengsel aan de kook. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
3. Pureer de soep in de blender of met een staafmixer. Verdun de soep met de magere melk en warm de soep nog even door. Roer er de kleingesneden selderijblaadjes en het basilicum door.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.