Tomaten groentesoep
2014-12-29- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een heerlijke tomaten groentesoep.
Ingredienten
• 200 gram (kastanje)champignons
• 1 bos basilicum
• 500 ml Grand Italia basis soep/sauzen basilicum/ui
• 1 teentje knoflook
• Pancoating (webshop)
• 4 snufje(s) peper en zout
• 50 gram taugé
• 1 zakje tomatensoepkruiden (ziet eruit als theezakje)
• 1 stuk tuinkruidenbouillonblokje
• 1 ui
• 500 ml water
Bereidingswijze
Ui in fijne stukjes, champignons in dunne plakjes snijden. Pan inspuiten met Pancoating en knoflook + ui aanfruiten. Vervolgens de tomatenbasis voor de soep en het water toevoegen, even goed roeren. Champignons erin doen, evenals bouilonblokje en peper/zout. Vervolgens tomatenkruidenzakje in de pan hangen. De soep aan de kook brengen en 10 minuten laten koken. Vervolgens taugé toevoegen en nogmaals de soep 10 minuten laten koken. Basilicum blaadjes erop verdelen. Klaar. Je kunt de soep natuurlijk nog verder op smaak brengen als je wilt met peper en zout of chiliipoeder. Je kunt eventueel stukjes kipfilet laten meekoken evenals rijst. Dan wordt het een maaltijdsoep. Je zou nog wat 20+ kaas kunnen toevoegen als je de soep serveert. Maar in de vorm zoals boven beschreven staat, kun je de soep onbeperkt eten.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.